Badminton Opava

            Home | Obchod |

 

 

Badminton Opava
 
        Fotogalerie
        Rakety Yonex
        Odkazy
        Archiv - sezóna 2013/14
        Vyplétání raket
        Trenéři SK p.e.m.a.
        
        Pro rekreační hráče
     

 .

 


ARCHÍV SEZÓNY 2014/2015
Stránky badmintonového oddílu SK p.e.m.a. Opava
  
17. a 18. srpen 2015
Prázdninové soustředění
O prázdninách se uskutečnilo v Opavě v termínu 17. a 18. srpna letní soustředění, které probíhalo pod vedením akreditovaných trenérů (Milan Selingr, Pavel Zapletal, Radim Tomšík, Petr Suchánek).
  
 Účastníci soustředění SK p.e.m.a. Opava
 
 
8. srpen 2015
42. Týden divů vyhrál B-team, jehož základ tvoří badmintonisté Opavy
Celotýdenní soutěžení v různorodých disciplínách bylo zakončeno vítězstvím B-teamu, jehož základ tvoří badmintonisté SK p.e.m.a. Opava. Vyhrát se B-teamu podařilo opět po čtyřech letech. Kromě fotbalu, bowlingu, minigolfu a kuželkách se bojuje i v netradičních soutěžích. Informace a výsledky najdete na www.tydendivu.cz.
 
konec června 2015
Ukončení tréninkové sezóny 2014/2015
Sezóna 2014/15 byla ukončena. Další sezóna začne první týden v září, první trénink bude 1.9. Pokud víte, že děti budou pokračovat, ale budete ještě mimo, dejte vědět na mail selingr@centrum.cz
 
 
So 2.5. - Ne 3.5.2015
Mistrovství České republiky U13 v Orlové - Lutyni
První květnový víkend pořádala TJ Orlová - Lutyně Mistrovství ČR v kategorii U13. Velkého úspěchu dosáhl náš hráč Karel Wanke, který našel přemožitele až v semifinále a získal tak bronzovou medaili.
Kompletní výsledkové listiny MČR U13
 
MČR U13 - Orlová - rok 2015  
3. místo a bronz z Mistrovství ČR - Karel Wanke (SK p.e.m.a. Opava) - ve žlutém tričku, 
foto Karel Wanke st.
 
So 25.4.2015
13. ročník Přeboru Opavy (III. ročník Mistrovství Slezska)
V sobotu 25. dubna pořádal oddíl badmintonu SK p.e.m.a. Opava v hale ZŠ Otická již 13. ročník Přeboru Opavy, který byl zároveň III. ročníkem Mistrovství Slezska. V turnaji zvítězili mladí hráči SK p.e.m.a. Opava - Ondřej Žurek a Klára Hofmanová, kteří se stali mistry Slezska pro rok 2015.  Více informací o turnaji najdete ZDE.
 
 
So 21.- Ne 22.3.2015
11. ročník Přeboru Klimkovic a Moravskoslezské župy České obce sokolské
Startovalo na něm 9 zástupců badmintonového oddílu SK p.e.m.a. Opava a ve startovním poli se rozhodně neztratili. Svědčí o tom pořadí soutěže družstev, která je každoročně na tomto turnaji vyhlašována a ve které se Opavští umístili na pěkném třetím místě z osmnácti hodnocených oddílů. V tabulce, ve které o umístění rozhoduje bodování nejlepších hráčů jednotlivých disciplín, byli lepší jen mladí hráči tradičně silné Orlové-Lutyně a domácí Sokol Klimkovice.
Na medailové umístění dosáhla v kategorii nejmladších žákyň U11 Valérie Žurková, která se umístila na 2. místě z celkového počtu 19 startujících. Stříbrnou medaili získala ve svém posledním startu za SK p.e.m.a. Opava i Michaela Moravcová v kategorii U17 a úspěšný byl také Karel Wanke, který skončil  5.-6. ve skupině do patnácti let.
 
So 7.3.2015
Turnaj dětí Głubczyce (Polsko)
Krásného výsledku dosáhla na mezinárodním turnaji v polských Glubczycích Valérie Žurková, která po vítězství v základní skupině našla v následném vyřazovacím pavouku přemožitelku až ve finále a obsadila tak v kategorii U11 druhé místo. Kompletní výsledky ZDE.
 
Foto Pavel Žurek, na 1. místě Anna Czuchra (UKS Unia Bieruń)
 
 
So 28.2.-Ne 1.3.2015
Turnaj GP A U13 - Podolí u Brna
Opavští badmintonisté se pomalu připravují na závěr letošní sezóny, jejímž vrcholem budou Mistrovství ČR v jednotlivých věkových kategoriích. O body do republikového žebříčku se bojovalo i 28.2.-1.3.2015 na Grand Prix A třináctiletých v Brně a zástupci SK p.e.m.a. Opava se v turnaji neztratili. Ve dvouhře, ve které startovalo 28 nejlepších, reprezentoval opavský oddíl Karel Wanke, aktuálně šestý hráč českého žebříčku U13. Po dvou vítězných zápasech sice nestačil na nasazenou jedničku Tomáše Švejdu z Českého Krumlova a skončil ve čtvrtfinále, ale na pomyslnou medaili dosáhli ve čtyřhře spolu s Michalem Morávkem (BaC Kladno), když postoupili až do semifinále. Bodovým ziskem si Wanke zajistil v obou uvedených disciplínách přímý postup na Mistrovství ČR, které se uskuteční první květnový víkend v Orlové. Velkou zkušeností byl turnaj i pro Adama Chalupu, který společně s Melánií Pánikovou (Boreček Opava) prošel do druhého kola ve smíšené čtyřhře.
 
 
So 21.2.2015
Finálové kolo 2. ligy v Olomouci
Opavští hráči zakončili letošní ročník 2. ligy v Olomouci, kde se utkali nejprve s VŠB Ostrava a poté s Klimkovicemi "B". Oba zápasy skončily 4:4, VŠB postupovala do semifinále lepším poměrem setů (z pohledu Opavy 8:9) a v boji o 5. místo rozhodl poměr míčků (322:300 pro Klimkovice) o konečné šesté příčce Opavských. SK p.e.m.a. Opava startovala v sestavě Radim Tomšík, Vojtěch Suchánek, Tomáš Sonnek, Pavel Zapletal a Eliška Hepprová.
Kompletní výsledková listina 4. kola a konečná tabulka 
 
So 14.2.2015
Grand Prix C U13 v Hranicích
Mladí badmintonisté klubu SK p.e.m.a. Opava dosáhli pěkných výsledků na turnaji GP C U13 v Hranicích. Dvouhru vyhrál Jakub Matula, který byl úspěšný i ve čtyřhře s Matějem Kozelským (Klimkovice), když ve finále porazili další opavskou dvojici Chalupa-Wanke. Adam Chalupa s Melánií Pánikovou pak zvítězili ve smíšené čtyřhře a stejně úspěšná byla i Saša Hromadová s Melánií Pánikovou ve čtyřhře děvčat. Všichni jmenovaní postoupili na celostátní turnaj GP A, který se uskuteční tento víkend v Brně.
Kompletní výsledková listina
 
So 24.1.2015
3. kolo 2. ligy v Opavě
Závěrečné kolo základní části 2. ligy se uskuteční v sobotu 24.1.2015 od 9:00 v Opavě. Domácí odehrají 2 zápasy (VŠB Ostrava a Kopřivnice B). Přehled všech utkání najdete ZDE.
 
So 6.12.2014
Grand Prix U15 v Hradci Králové
Další úspěch Opavy zaznamenal na turnaji GP U15 David Musil, který skončil se svým spoluhráčem Nicolou Sivigliou (SKB Český Krumlov) ve čtyřhře chlapců na 3.-4. místě.
Kompletní výsledky najdete ZDE
 
So 29.11.2014
Grand Prix U13 v Českém Krumlově a 2. liga dospělých v Kopřivnici
Hned tři zástupce měl náš oddíl v celostátním turnaji Grand Prix U13 v Českém Krumlově. Nejlépe si ve dvouhře vedl Karel Wanke, který prohrál o postup do semifinále s českou jedničkou Janem Janoštíkem. Adam Chalupa obsadil 9.-16. místo. Ve čtyřhře pak dvojice Wanke-Morávek (BaC Kladno) skončila na pěkném 3.-4. místě. 
 
Stejný den se hrálo v Kopřivnici druhé kolo 2. ligy smíšených družstev dospělých. Opavští nejprve porazili Olomouc 6:2 a Bohumín 7:0, pak sice podlehli Těšínu, ale stále bezpečně drží v tabulce pozici, která zaručuje postup do finálového turnaje. 3. kolo se odehraje v Opavě 24. ledna 2015.  
 
So 8.11.2014
2. kolo družstev žáků
I ve druhém kole Oblastního přeboru pokračovali opavští žáci ve výborných výkonech. V Přerově zvítězili ve třech zápasů ze čtyř a po polovině soutěže jsou na druhém místě za suverénní Orlovou.
 
Výsledky: Orlová "A" 0:7, Rožnov 5:2, Klimkovice "A" 5:2, Český Těšín 4:3
 
Út 28.10.2014
Klimkovický Plácal
Po roce opět bojovali v Klimkovicích naši nejmladší badmintonisté - Valérie Žurková (U10) a Tomáš Matula (U11) - a stejně jako loni ve svých věkových kategoriích oba zvítězili .
Výsledky komplet
  
 
So 25.10.2014
1. kolo družstev žáků
V Orlové odehrálo družstvo žáků SK p.e.m.a. Opava první kolo oblastního přeboru. Naši žáci ze čtyř zápasů získali tři vítězství (Klimkovice "B" 6:1, Orlová "B" 6:1 a Přerov 4:3) a prohráli jen s Kopřivnicí 1:6.
 
So 25.10.2014
Grand Prix C dospělých v Opavě
Už tradičně byl náš oddíl pořadatelem prvního turnaje Grand Prix SmBaS dospělých, který bývá jedinečnou možností vidět i v Opavě špičkový závodní badminton. O body do republikového žebříčku bojovalo 26 mužů a 10 žen. Z Opavských se nejlépe umístil Tomáš Sonnek, který skončil 5.-8. a ve smíšené čtyřhře spolu s Eliškou Hepprovou obsadili 2. místo v mixu.
 
Vítězové: DM: Ptáček (Kopřivnice), ČM: Somerlík - Tomala (Klimkovice), DŽ: Drapáčová (Orlová), ČŽ: Drapáčová -Šmídová (Orlová), MIX: Ptáček - Hánová (VŠB Ostrava)
Kompletní výsledkové listiny
 
So + Ne 11. a 12.10.2014
Most, Polsko, Kopřivnice
Doslova na třech frontách bojovali hráči SK p.e.m.a. Opava minulý víkend. V Mostě jsme měli dvojnásobné zastoupení v celostátním turnaji U13, na kterém hráli nejlepší hráči republiky této věkové kategorie. Na vynikající výsledek dosáhl náš žák Karel Wanke, který se nezalekl konkurence a skončil na svém prvním velkém turnaji na krásném 3.-4. místě (kompletní výsledky ZDE), stejné umístění získal i ve čtyřhře.
 
V silné konkurenci obstála i Valérie Žurková na turnaji U11, když zvítězila na Memoriálu Mariana Krasowského v Komprachcicích (výsledky ZDE)
 
Družstvo dospělých odehrálo v Kopřivnici první dva zápasy 2. ligy, ve kterých nejprve prohráli s Přerovem 3:5, ale stejným výsledkem porazili Klimkovice B.
 
So 27.9.2014
Grand Prix C U13 a U17 v Kopřivnici
V Kopřivnici se uskutečnil turnaj ze seriálu Grand Prix. Na výborné umístění dosáhl Karel Wanke, který celý turnaj vyhrál a vybojoval si tak postup na GPA v Mostu (11.-12.10.) V kategorii U13 startovalo 31 hráčů. 
Vítězství a postup slavil i další opavský hráč Jakub Matula, který získal vítězství a postup na GPA ve čtyřhře ve dvojici s Matějem Kozelským (Klimkovice) - stejně tak, jako Ondřej Žurek, který ve čtyřhře zvítězil v kategorii U17 spolu s Blaníkem (Orlová).
Kompletní výsledkové listiny najdete v souborech pod tímto článkem.
 
Výsledky zde:
U13  + U17
 
Nábor žáků do badmintonového oddílu
I letos probíhá nábor žáků do Přípravky badmintonového oddílu SK p.e.m.a. Opava.
Datum a čas: každý pátek 16 - 17 hod.
Místo: Hala ZŠ Otická ulice
kontakt: selingr@centrum.cz
 
Podrobnější informace najdete ZDE
 
So 13.9.2014
Grand Prix C U19 v Opavě
V Opavě se odehrál první turnaj GPC U19. Ve dvouhře oba zástupci Opavy dokonale využili domácího prostředí a probojovali se do finále, ve kterém byl úspěšnější Vojtěch Suchánek, který zvítězil nad Ondřejem Žurkem po vyrovnaném boji 2:1 na sety. Zastoupení ve finálových zápasech měli opavští i ve čtyřhře a ve smíšené čtyřhře.
 
Kompletní výsledky:
 
So 6.9.2014
Mezinárodní turnaj KŁODNICA OPEN v Polsku
V polském městě Kędzierzyn-Koźle se konal badmintonový turnaj pro nejmladší žáky. V kategorii U11 se o prvenství utkalo 25 děvčat, mezi kterými se neztratila hráčka SK p.e.m.a. Opava Valérie Žurková, která obsadila celkové třetí místo a získala bronzovou medaili.
 
 
 
Kompletní výsledky:
 
U11, U13, U15, U17
 
Výsledky turnaje
 
Odkazy:
 
kontakt: Ing. Milan Selingr, 607993155, selingr@centrum.cz

 
Flag Counter
 

Copyright © Ing. Milan Selingr 2013-2016 (aktualizace leden 2016) TOPlist